Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ερχεται μεγάλο «κούρεμα» - Εκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού
NewsroomΤο νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού φέρνει τεράστια προβλήματα στην Οικονομία της χώρας μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν πολύ δύσκολο Νοέμβριο, καθώς η επιδημιολογική κρίση επιδρά και στην Οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.
Οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι όσο πιο αυστηρά γίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο πιο μεγάλη θα είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, βασικό εργαλείο χρηματοδότησης στήριξής τους θα είναι το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με μεγάλο μέρος από αυτή να διαγράφεται, να μην πρέπει να επιστραφεί δηλαδή από τις επιχειρήσεις στο Δημόσιο. Δηλαδή, θα είναι υπό τη μορφή επιδότησης, χωρίς κανείς να αναφέρει σε ποιο ποσοστό μπορεί να φτάσει αυτό.
Στο τραπέζι ακόμη βρίσκεται υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων αλλά με παράλληλη στήριξη και των ιδιοκτητών ακινήτων.
Την Πέμπτη, επίσης, ανακοινώθηκε το «πάγωμα» του ΦΠΑ για έξι μήνες δεν καταβάλλεται στις περιοχές που βρίσκονται για περισσότερες από 14 μέρες σε κατάσταση lockdown. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ύφεση θα περάσει το 10% το 2020.
- Θα μπορούσε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά; Η πληγωμένη Τεχεράνη και η ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε
- Ο Τσελέντης προειδοποιεί: Δυστυχώς η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
- Ο «καταραμένος» θησαυρός, το ναυάγιο και η φυλακή: Η συναρπαστική ιστορία του Τόμι Τόμπσον που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος
- Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων: Η παράξενη νευρολογική διαταραχή που είναι πιο συχνή στα παιδιά