Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τα νέα μέτρα κορονοϊού
NewsroomΟ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και οι επιχειρήσεις μπαίνουν εκ νέου σε νέο καθεστώς. Σε ό,τι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενούς τους, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, θα δοθεί νέο επίδομα 534 ευρώ. Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ είναι όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας Αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες. Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις