Οικονομία|20.11.2020 16:02
Προϋπολογισμός 2020: Ύφεση 10,5% φέτος και ανάπτυξη 4,8% του χρόνου
NewsroomΤα πλήγματα που δέχθηκε η οικονομία από την πανδημία και τα lockdown καταγράφονται στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει εφέτος ύφεση της τάξης του 10,5%, ενώ το 2021 η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 4,8%. Το πρωτογενές έλλειμμα εκτιμάται εφέτος σε 7,2% του ΑΕΠ 11,760 δισ. ευρώ), για να μειωθεί σε 3,9% του ΑΕΠ (6,67 δισ. ευρώ) το επόμενο έτος. Ενώ, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να βρεθεί εφέτος στο 208,9% του ΑΕΠ, για να υποχωρήσει στο 199,6% του ΑΕΠ το 2021.Παράλληλα, στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση της ανεργίας στο 18,9% εφέτος από 17,3% το 2019, ενώ θα μειωθεί στο 17,9% του εργατικού δυναμικού το 2021.
Διαβάστε ακόμη
- Τέμπη: Οργή και βαριές καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα «εξαφανισμένα» βίντεο - «Μπράβοι προκαλούσαν μέσα στο δικαστήριο»
- Ένοχος για βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου - Η ποινή που του επιβλήθηκε
- Οικογενειακό δράμα στη Λαμία: Εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια και εξαφανίστηκε
- Βρέθηκε λάκκος εκτελέσεων των Βίκινγκς στη Βρετανία; Στο φως μυστηριώδης ομαδικός τάφος