Οικονομία|04.12.2020 16:45

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε ανοίγει ο 5ος κύκλος - Έρχεται και 6ος

Newsroom

Περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα ενταχθούν στο 5ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επιπλεόν, ο υπουργός σημείωσε ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα υπάρξει και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα αφορά περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ θα ληφθεί υπ΄ όψιν ο τζίρος που έκαναν οι επιχειρήσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020. Επιπλέον, σημειώνεται, ότι όπως και στον 4ο κύκλο του προγράμματος, έτσι και στον 5ο, το 50% του δανείου που θα λάβουν οι επιχειρήσει από το κράτος, θα είναι μη επιστρεπτέο.

Όσον αφορά στον 5ο κύκλο του προγράμματος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα ανοίξει μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real FM, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και 6ος κύκλος του Προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό ακόμα και αν ανοίξουν μέχρι τότε. «Θα ακολουθήσει τουλάχιστον άλλη μια Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέσα στο 2021. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ακόμη κι όταν ανοίξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

δικαιούχοιεπιχειρήσειςεπιστρεπτέα προκαταβολήΧρήστος Σταϊκούρας