Επιταγές πλητττόμενων επιχειρήσεων: «Παγώνουν» για 75 ημέρες - Οι δικαιούχοι
NewsroomEντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει χρονικό περιθώριο 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών, πληττόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες υπέστησαν πτώση τζίρου 40% το τελευταίο τρίμηνο και βρίσκονται στη λίστα ΚΑΔ των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Για τις επιταγές οι οποίες είχαν παραταθεί στην αρχή του 2ου lockdown, κατά 75 μέρες έρχεται πρόσθετη παράταση 45 ημερών.
Μόλις ψηφιστεί η διάταξη, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport προκειμένου να καταχωρήσουν τα στοιχεία Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Κατόπιν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικά, είτε στο κατάστημα που τους έχει χορηγήσει το μπλοκ επιταγών, ώστε να μην προχωρήσει η πληρωμή της επιταγής ή των επιταγών.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- «Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα
- Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup