Live τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών - Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα
NewsroomΣτην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, προβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης ανήλθε πέρυσι σε 24 δισ. ευρώ, ενώ για το 2021 έχουν έως σήμερα υπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ. Ειδικά μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών», το υπουργείο χορήγησε στις επιχειρήσεις ρευστότητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του 2021 θα διατεθούν περίπου 3 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν 250 εκατ. ευρώ από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία είχε βελτιωμένο αλγόριθμο. Όσον αφορά στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή ενοικίων για τον Μάρτιο, με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, οπότε περιλαμβάνει και άλλες κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα λάβουν από το κράτος αφορολόγητη αποζημίωση στο 80%.
Δείτε live τις ανακοινώσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα:
- Πλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην Ελλάδα
- Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκων
- Αποκάλυψη - βόμβα από τον Κωνσταντάρα: Έρχεται καταγγελία εις βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση
- Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Γιορτινές γεμίσεις για γαλοπούλα και κότα