Οικονομία|12.01.2019 13:20

Ικανοποίηση από τους πολίτες για το call center της Εφορίας

Σπύρος Δημητρέλης

Υψηλό βαθµό ικανοποίησης δηλώνουν οι φορολογούµενοι που χρησιµοποίησαν το τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούµενων της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθµό 213- 1621000, ο οποίος λειτουργεί τις εργάσιµες ηµέρες κατά τις ώρες 7.30-17.00. Σε αυτόν τον αριθµό οι φορολογούµενοι και οι επαγγελµατίες µπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις και πληροφορίες για φορολογικά ζητήµατα και διαδικασίες.

Ειδικότερα, η έρευνα έγινε τηλεφωνικά µετά το πέρας της συνοµιλίας που είχαν οι φορολογούµενοι µε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούµενων. Το µεγαλύτερο ποσοστό των συναλλασσοµένων µε το ΚΕ∆ δήλωσαν ευχαριστηµένοι (δήλωσαν ικανοποιηµένοι ή πολύ ικανοποιηµένοι) µε την επάρκεια της απάντησης που έλαβαν (80,32%), µε την επίλυση του προβλήµατός τους (79,63%) και µε τη συµπεριφορά του εκπροσώπου που τους εξυπηρέτησε (89,57%).

Η ΑΑ∆Ε σηµειώνει ότι η ικανοποίηση των συναλλασσοµένων από τις υπηρεσίες που λαµβάνουν από το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΦ κυµαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό συµβαίνει γιατί οι πολίτες που προσέρχονται στην υπηρεσία µε χαµηλές προσδοκίες, λόγω προηγούµενων εµπειριών, αρνητικής προβολής από τα µέσα ενηµέρωσης κ.λπ., αντιµετωπίζουν µια οργανωµένη δοµή που έχει στον πυρήνα της την κουλτούρα εξυπηρέτησης και λειτουργεί επαγγελµατικά και βάσει διαδικασιών

εφορίαcall center