Οικονομία|22.04.2021 17:47

Σταϊκούρας: Αυτοί είναι οι στόχοι των νέων μέτρων - Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ

Newsroom

Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Η κυβέρνηση ούτε μοιράζει λεφτά, ούτε άνοιξε κάποιο πουγκί. Αξιοποιεί τις ταμειακές δυνατότητες της χώρας και πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε πριν ξεκινήσει η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ επισήμανε ότι στόχος των νέων μέτρων είναι η στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και κυρίως της μεσαίας τάξης εξηγώντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία για να πτυχή την ανάκαμψη της οικονομίας.

Απαντώντας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι θα παραμείνει ο ίδιος με πέρσι και τόνισε ότι στο τέλος του έτους θα εξεταστεί αν υπάρχουν οι δυνατότητες για υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης του κλάδου που είναι προγραμματισμένος να ανοίξει στις 10 Μαΐου, προσθέτοντας, όμως ότι υπάρχει και μια σειρά από άλλα μέτρα για την εστίαση, όπως πληρωμή επιστρεπτέας προκαταβολής 7 μέσα στη μεγάλη εβδομάδα και η επιπλέον χρηματοδότηση επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές πάνω από 6 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Συν-Εργασία: 23 Απριλίου πληρώνονται 16.000 δικαιούχοι για Μάρτιο

μέτρα στήριξηςΧρήστος ΣταϊκούραςΕΝΦΙΑυπουργείο Οικονομικών