Οικονομία|17.01.2019 10:56

Σταθάκης: «Δεν αυξάνεται το ρεύμα - Στα εμπορικά ας κάνει ό,τι θέλει η ΔΕΗ»

Newsroom

Ο υπουργός περιβάλλοντος κι ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Open TV: «Δεν θα αυξηθεί η ΔΕΗ», είπε κατηγορηματικά ο υπουργός με αφορμή τα όσα διέρρευσαν από τον πρόεδρο της ΔΕΗ χθες (16/1) ότι έρχονται μειώσεις στις εκπτώσεις κι αυξήσεις στα τιμολόγια.

«Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Η τιμή έχει μειωθεί το ’17 και το ’18 βάσει Eurostat, λόγω ανταγωνισμού. Τώρα πια η ΔΕΗ έχει το 80% και το 20% οι ανταγωνιστές. Γι αυτό το λόγο έχει γίνει βελτίωση τιμών και η ΔΕΗ από την πλευρά της, κάνει εκπτώσεις για να κρατάει το νοικοκυριό».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στις υπόλοιπες χρεώσεις δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση: «Τα εμπορικά της ΔΕΗ όμως, δεν αφορούν την κυβέρνηση. Δεν θα γίνουν αυξήσεις και προ διμήνου που έγινε η σχετική συζήτηση, το θέσαμε.

Τα εμπορικά κομμάτια, αυτά που κάνει η ΔΕΗ με το 1 € στα τιμολόγια και τα λοιπά, είναι δικά τους θέματα, δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση. Όμως, το ρεύμα αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση» είπε ο κ. Σταθάκης.

αυξήσειςΔΕΗκοινωνικό τιμολόγιο