Οικονομία|20.10.2021 17:23

SpaceX: Πώς θα μπορούσε να κάνει πρώτο τρισεκατομμυριούχο του κόσμου τον Elon Musk

Newsroom

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 241 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, προέβλεψε επενδυτική τράπεζα, Morgan Stanley.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι ο Μασκ, ο οποίος έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, θα μπορούσε να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα από τη νεοσύστατη επιχείρηση εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX.

Ο αναλυτής Adam Jones δήλωσε ότι η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2002, «αμφισβητεί κάθε προκατειλημμένη αντίληψη για το τι είναι δυνατό και το δυνατό χρονικό πλαίσιο, όσον αφορά τους πυραύλους, τα οχήματα εκτόξευσης και τις υποστηρικτικές υποδομές».

Και πρόσθεσε: «Περισσότεροι από ένας πελάτες μας έχουν πει ότι αν ο Elon Musk γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος ... δεν θα είναι εξαιτίας της Tesla. Άλλοι έχουν πει ότι η SpaceX μπορεί τελικά να είναι η πιο υψηλά αποτιμημένη εταιρεία στον κόσμο - σε οποιονδήποτε κλάδο».

Σύμφωνα με τον Guardian ο Jones δήλωσε ότι οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι Starship της SpaceX που θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία.

«Όπως το έθεσε ένας πελάτης, "το να μιλάμε για το διάστημα πριν από το Starship είναι σαν να μιλάμε για το διαδίκτυο πριν από το Google"», σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Νεκρή γυναίκα 54 ετών με πολλαπλές μαχαιριές - Αναζητούν τον γιο της

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Χωρίς εμβολιασμό θα είχαμε επιπλέον 8.400 θανάτους και 5.530 διασωληνώσεις

Κορονοϊός: Νοσεί σχεδόν ολόκληρο χωριό στη Νάουσα – Πάνω από 100 τα ενεργά κρούσματα

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Αυτό ορίζει η απόφαση στο ΦΕΚ

Κατεχόμενα: Σεισμός μετά το ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» - Προς παραίτηση ο Σανέρ

TeslaΈλον ΜασκMorgan StanleySpaceX