ΘΕΣγάλα: Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης
NewsroomΤην Παρασκευή κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Έτσι, έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.
Οι τρεις πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Θεσσαλίας και Eurobank συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106 β καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.
Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκ. ευρώ.
Ο ΘΕΣγάλα χρειάζεται άμεσα κεφάλαια κίνησης, τουλάχιστον ενός εκ. ευρώ, ενώ το εμπορικό σήμα έχει δεσμευτεί από τον επιχειρηματία Ξενοφώντα Καντώνια, αντί 500.000 ευρώ τα οποία εκχώρησε όταν αρχικά εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της επιχείρησης αλλά στην πορεία υπαναχώρησε.
Πηγή: thessaliaeconomy.gr
- «Ζητώ άμεσες διαπραγματεύσεις για να αποκτήσουμε την Γροιλανδία» - Live η ομιλία Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
- Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη Mercosur: Η κίνηση που απειλεί με οριστικό ναυάγιο τη συμφωνία
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πώς θα θα κινηθεί η κακοκαιρία
- Η πόλη-θαύμα των 34,5 εκατ. ευρώ: Με πίστα F1, τεχνητές παραλίες και το μεγαλύτερο rollercoaster στον κόσμο