Οικονομία|19.12.2021 11:41

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Έρχεται παράταση για πληρωμή - Αναλυτικά η διαδικασία

Newsroom

Παράταση θα λάβει, όπως όλα δείχνουν, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση. Eπομένως οι ιδιοκτήτες οχημάτων -με τα έως τώρα δεδομένα- θα πρέπει να προγραμματίσουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.

Την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προμηνύει και το γεγονός πως φέτος αναρτήθηκα πιο αργά από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να μπουν στο site της ΑΑΔΕ (aade.gr) και να προχωρήσουν στη διαδικασία πληρωμής διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερό πρόστιμο. Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά και έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα δουν κάποια αύξηση.

Η πληρωμή γίνεται είτε με QR code η μέσω e-banking ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν έως και σε 12 δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Εάν κάποιος δεν έχει σκοπό να κάνει χρήση του αυτοκινήτου του μπορεί να καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες στη σελίδα της ΑΑΔΕ και να μην πληρώσει τον φόρο.

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2022 στο myCar

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Εναλλακτικά μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για πρόσβαση στα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxis εδώ. Από εκεί μπορεί να γίνει η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2022.

Τέλη κυκλοφορίας 2022:  Τσουχτερό το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν

Στη συνέχεια θα εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking. Αυτό μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε αναμένεται σχετική παράταση. Υπενθυμίζεται, ωστόσο ότι όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά χρήματα σαν πρόστιμο.

πληρωμήΤέλη Κυκλοφορίας 2022οχήματατέλη κυκλοφορίας