Ελλάδα προς Βρετανούς τουρίστες: «Come to Greece» χωρίς βίζα
NewsroomΣύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών προτείνουν οι Βρετανοί πολίτες να εισέρχονται στην περιοχή Σένγκεν για 90 ημέρες το εξάμηνο χωρίς βίζα.
Ένα άτακτο Brexit υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν μια μεγάλη μερίδα (την δεύτερη μεγαλύτερη) της τουριστικής κίνησης κάθε σεζόν στην Ελλάδα.
«Μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.
Με τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την έξοδος της Βρετανία από την ευρωπαϊκή οικογένεια , όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακιστεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος.
- «Παύλο νικήσαμε, τους τσάκισες»: Οι συγκινητικές δηλώσεις της Μάγδας Φύσσα μετά την αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής
- Ηλεκτρονικές απάτες: Νέο κύμα phising - Μαζικά παραπλανητικά SMS δήθεν από την Τροχαία
- Δημοσκόπηση Pulse: Άνοιξε την ψαλίδα στην κορυφή η ΝΔ - Πόσοι θα ψήφιζαν Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
- «Θέλω και εγώ να προσφέρω»: Το ΓΕΣ καλεί με νέο βίντεο τις γυναίκες να υπηρετήσουν