Οικονομία|01.02.2022 22:23

Θεσσαλονίκη: Στο εργοτάξιο της οδικής σύνδεσης ΟΛΘ με ΠΑΘΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Το εργοτάξιο της οδικής σύνδεσης ΟΛΘ με ΠΑΘΕ επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Πρόκειται για ένα έργο που ταλαιπωρήθηκε για μια δεκαετία με προσφυγές και αλλαγές στην αναδοχή, προχωράει με κανονικούς ρυθμούς και στη παρούσα φάση, είναι στο στάδιο των θεμελιώσεων. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή τόνισε την αναπτυξιακή σημασία του έργου, όπως και της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΟΛΘ, με τον 6ο προβλήτα.

Το έργο «Κάθετος Άξονας 56 — Ολοκλήρωση σύνδεσης αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και Εγνατίας Οδού με τον 6ο προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης, και το οδικό δίκτυο της περιοχής Καλοχωρίου» έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εφοδιαστική αλυσίδα, για το λιμάνι, τις μεταφορές κτλ. Είναι από τις βασικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης και συνιστά και ένα αναπτυξιακό, εκτός από οδικό έργο.

Περιλαμβάνει την ημιτελή γέφυρα, που υπάρχει στο μήκος των 3,5 χλμ. του δρόμου, ενώ ήδη είναι σε κυκλοφορία τα 1,4 χλμ. Εκτός από την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία, η εργολαβία περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου στην περιοχή του Καλοχωρίου (περιλαμβανομένης της ΒΙΠΕ). Η χρηματοδότησή του γίνεται από το πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟΛΘ