Οικονομία|07.02.2022 14:00

Ηλεκτρικό ρεύμα - Φυσικό Αέριο: Νέα επιδότηση 400 εκατ. ευρώ για τον Φεβρουάριο

Newsroom

Η επιδότηση των 400 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί σε νοικοκυριά ως ελάφρυνση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο για τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθετεί και τον Φεβρουάριο, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Την «ειλημμένη» όπως την χαρακτήρισε απόφαση της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων στις αυξήσεις της ενέργειας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ειδικότερα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις, καθώς όπως τόνισε πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο.

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων αγροτών με στόχο να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το αποτύπωμα των αυξήσεων αυτών στον προϋπολογισμό και στην τσέπη των καταναλωτών. Από την άλλη συνεχίζουμε μια πολιτική ενίσχυσης του εισοδήματος και εποπτείας της αγοράς», προσέθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι τον Φεβρουάριο θα δοθούν επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Έχουν διατεθεί, κατά το τελευταίο 4μηνο του 2021, 1,35 δισ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Τον Ιανουάριο μόνο διατέθηκαν 400 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και το Φεβρουάριο», επισήμανε ο κ. Οικονόμου. Θύμισε, δε, ότι ειδικά για τους αγρότες η Κυβέρνηση διέθεσε το 2021 ένα δισ. ευρώ και συνεχίζει με πακέτο επτά επιπλέον μέτρων ύψους 170 εκατ. ευρώ, μέτρα που αφορούν την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021. Η παροχή αυτή αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ ενώ το ποσό θα συμψηφιστεί με τον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

επιδότησηΓιάννης Οικονόμουηλεκτρικό ρεύμαειδήσεις τώραενέργειαφυσικό αέριο