Οικονομία|08.03.2022 15:46

Bloomberg: Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από Ρωσία

Newsroom

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν σήμερα την απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ανέφερε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κρις Κουνς.

Την είδηση για «πάγωμα» εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, μετέφερε και δημοσίευμα του Bloomberg, κάνοντας λόγο πως ο Λευκός Οίκος μπορεί να το ανακοινώσει και εντός της ημέρας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, o Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει νέες ενέργειες κατά της Μόσχας στις 17:45 (ώρα Ελλάδος).

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Σύμφωνα με το BBC, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις απόψε μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν. 

Η απαγόρευση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να εφαρμοστεί σταδιακά τους επόμενους μήνες και δεν θα καλύπτει το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το Politico και το Bloomberg.

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Σε ετοιμότητα για περισσότερο πετρέλαιο από τα αποθέματα

Εν τω μεταξύ, έτοιμα να απελευθερώσουν περισσότερο πετρέλαιο από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης είναι τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος των τιμών στην ενέργεια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού.

Ο ίδιος επέκρινε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την άρνησή τους να αντλήσουν περισσότερο αργό πετρέλαιο.
«Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε όσο πετρέλαιο χρειάζεται», είπε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ στους Financial Times.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να κάνει «τα πάντα» για να μειώσει την αστάθεια στις ενεργειακές αγορές λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ειδήσεις τώραΡωσίαπετρέλαιοεμπάργκοΗΠΑBloomberg