Οικονομία|31.03.2022 09:10

ΗΠΑ: Eξετάζουν την «απελευθέρωση» πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση

Newsroom

Την απελευθέρωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα της χώρας, καθημερινά για αρκετούς μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία άνοδος της τιμής, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μείωσης του εφοδιασμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ως εκ τούτου αναγκάζονται να προσπαθήσουν να το ξεπεράσουν με το στρατηγικό τους απόθεμα. 

Η ραγδαία άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει ξεσηκώσει τους πολίτες της χώρας, ενώ αύξηση θα παρατηρηθεί και σε όλα τα προϊόντα, καθώς το κόστος μεταφοράς στις ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη, νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών της ενέργειας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Την ίδια στιγμή, ο Όλεγκ Ουστένκο, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να μηνύσει τα κράτη που συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία αφού η μη ευθυγράμμιση των χωρών της ΕΕ στις πετρελαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας Ομοσπονδίας «είναι απαράδεκτη».

πετρέλαιοειδήσεις τώραΡωσίαΤζο ΜπάιντενΗΠΑαύξηση τιμών