Προϋπολογισμός: Μειώνεται το έλλειμμα, αυξάνονται τα έσοδα
NewsroomΑυξημένα κατά 17,5% ή 511 εκατ. ευρώ ήταν τα έσοδα του Μάρτιου εξαιτίας της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των φορών του τρέχοντος έτους παρά τις αρνητικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Προϋπολογισμός: Μειώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα
Επιπλέον, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστήριού ,όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, το έλλειμμα του 2021 το οποίο θα ανακοινώσει η Eurostat είναι βελτιωμένο κατά μιάμιση μονάδα του ΑΕΠ, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για προσθετή ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, χωρίς αυξημένους δημοσιονομικούς κίνδυνους.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.687 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.331 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 3.413 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής Κρις Πάπας: Από το εστιατόριο στο Μάντσεστερ, στην αμερικανική Γερουσία
- Αλλάζουν όλα στην αιμοδοσία στα νοσοκομεία - Ποιος είναι ο «Επόπτης» που θα παρακολουθεί τα αποθέματα
- Νέα κυβερνοεπίθεση στη Γαλλία: Χάκερ «έγδυσαν» τράπεζα - Απάτη 133 εκατ. δολαρίων με κρυπτονομίσματα
- Bill Gates: Τα 4 επαγγέλματα που «αντέχουν» στην AI