Οικονομία|09.05.2022 22:54

Αυξάνεται ξανά η βενζίνη την Τρίτη: Ελάχιστα πρατήρια με τιμή κάτω από 2 ευρώ - Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα

Newsroom

«Πονοκέφαλο» για καταναλωτές αλλά και κυβέρνηση αποτελεί η ακρίβεια στη χώρα μας, η οποία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες που «κόβουν» από παντού για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες. Μετά την ανακοίνωση των παρεμβάσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αναμένεται να δώσει ανάσα στην οικονομία, τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στη βενζίνη, η τιμή της οποίας από την Τρίτη θα δει νέα αύξηση.

Ελάχιστα πρατήρια με βενζίνη κάτω από 2 ευρώ

Αυτή την ώρα τα πρατήρια που την πωλούν κάτω από 2 ευρώ είναι ελάχιστα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, σήμερα η μέση τιμή του καυσίμου ανέρχεται στα 2,168 ευρώ το λίτρο, ενώ από την Τρίτη αναμένεται να φτάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο. Mάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως από τα 1.160 πρατήρια στην Αττική, μόνο 12 δίνουν αυτή τη στιγμή τη βενζίνη κάτω από 2 ευρώ.

Στην επαρχία δε, το ενδεχόμενο αυτό δεν υφίσταται καν. Για παράδειγμα, στις Κυκλάδες η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται μία ανάσα από τα 2,4 ευρώ το λίτρο. Στη Μύκονο η μέση τιμή ανέρχεται σε 2,529 ευρώ το λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στην Πάτμο και ανέρχεται στα 2,555 ευρώ το λίτρο.

Χωρίς δημοσιονομικό χώρο, το επόμενο τρίμηνο για νέα μέτρα

Παρά τις συνεχείς αυξήσεις ωστόσο, από το οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν πως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα βοηθήματα, καθώς με τις παροχές για το ρεύμα έχει εξαντληθεί όλος ο δημοσιονομικός χώρος τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο, άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ακούσουμε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με νέα μέτρα.

Νέο ρεκόρ για αμόλυβδη και diesel

Σύμφωνα με το imerisia.gr, με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης στο μεταξύ, η μέση τιμή στην βενζίνη βρίσκεται (στοιχεία της Κυριακής 8 Μαΐου), στα 2,168 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές η τιμή βρίσκεται κατά πολύ υψηλότερα.

Η τιμή του Diesel Κίνησης σε μέσα επίπεδα διαμορφώνεται στα 1,909 ευρώ ανά λίτρο και αν υπολογιστεί και η επιδότηση του κράτους στην αντλία, ύψους 15 λεπτών ανά λίτρο, τότε η πραγματική μέση τιμή εκτοξεύεται στα 2,059 ευρώ το λίτρο.

Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στις Κυκλάδες, με την αμόλυβδη σε μέσα επίπεδα να διαμορφώνεται σε 2,349 ευρώ το λίτρο και το Diesel κίνησης σε 2,074 ευρώ ανά λίτρο.

Παράγοντες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εν λόγω αγορά αναφέρουν ότι οι τιμές είναι παρά φύση υψηλές και πλέον αντίδραση υπάρχει μόνο τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές αυξάνονται, ενώ καμία απολύτως αντίδραση δεν υπάρχει στην πτώση τιμών ή για την ακρίβεια η όποια αντίδραση είναι για τα... μάτια του κόσμου.

ακρίβειακαύσιμαειδήσεις τώραενέργειακαταναλωτέςβενζίνη