Οικονομία|12.06.2022 17:49

Εκτός ελέγχου οι τιμές της βενζίνης: Πάνω από 2,5 ευρώ η αμόλυβδη στα πρατήρια της Αττικής – Τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης

Newsroom

Συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα η τιμή της βενζίνης με τους οδηγούς να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς οι τιμές στην αντλία βρίσκονται πλέον σε απλησίαστα επίπεδα, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να θεσμοθετήσει νέα μέτρα στήριξης που θα ανακουφίσουν κάπως τους καταναλωτές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μαρία Ζάγκα Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής τόνισε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο!

Προειδοποίησε όμως τους καταναλωτές να μην παρασύρονται και αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί τότε θα είναι νοθευμένη, επικίνδυνη και θα προκαλέσει βλάβη σταδιακά στη μηχανή του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τη φτηνή βενζίνη, πολύ ακριβά.  Ζήτησε να παρθεί μέτρο οριζόντιο με  «επιδότηση στην αντλία για την βενζίνη», όπως γίνεται με το πετρέλαιο, για αντιμετώπιση του ράλι ανόδου στις τιμές στα καύσιμα.

«Οι παραλαβές έρχονται αυξημένες σημείωσε», ενώ προειδοποίησε πως «εάν προμηθευτεί κάποιος βενζίνη κάτω από τιμή διυλιστηρίου είναι επικίνδυνο. Αυτό που υπογράμμισε είναι πως όσο ακριβαίνει η βενζίνη, τόσο δυναμώνει το παρεμπόριο, διότι πουλάνε κάτω από τιμή διυλιστηρίου, προφανώς για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο οι πρατηριούχοι τα λειτουργικά τους έξοδα».

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί» σημείωσε και «σε καμία περίπτωση να μην παρασύρεσθε από τη χαμηλή τιμή» γιατί όπως εξήγησε: «Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα».

Συμβούλεψε τους καταναλωτές «να είναι προσεκτικοί, να μην ψάχνουν φθηνή βενζίνη και πετρέλαιο γιατί μπορεί να τους κοστίσει πανάκριβα. Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει  από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ. Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη σε αυτό» επισήμανε.

Τα σπασμένα κοντέρ βάζουν στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη αναμένουν στην κυβέρνηση, για να διαπιστωθεί αν τα φορολογικά έσοδα μπορούν να χρηματοδοτήσουν νέα μέτρα στήριξης.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως προκρίνει την επέκταση της κάρτας με το Fuel Pass για ολόκληρο το καλοκαίρι, για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, με το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι να κάνει λόγο για απευθείας επιδότηση στους καταναλωτές, με μεγαλύτερα ποσά και διεύρυνση των δικαιούχων.

Όλες οι ειδήσεις

Παναγόπουλος στο ethnos.gr: «Αν έδειχνα σε έναν ξένο δημοσκόπο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων θα έλεγε ότι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη» - Γιατί δεν συμβαίνει αυτό

Συναγερμός και στη χώρα μας για την ευλογιά των πιθήκων: Ενημέρωση κάθε Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ - Συμπτώματα και τρόποι προφύλαξης

Τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσει μωβ μέδουσα: Τι σταματά την εξάπλωση της τοξίνης

Μεγάλες καταστροφές σε χωριά της Ορεστιάδας άφησε πίσω της η κακοκαιρία Genesis – Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

τιμές αμόλυβδηςFuel Passειδήσεις τώραβενζίνημέτρα στήριξης