Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση για την υποβολή τους
NewsroomΝέα παράταση για την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, τονίζεται πως πρόκειται για την τελευταία που δίνεται και δεν αναμένεται άλλη.
Συγκεκριμένα, η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Αυγούστου.
Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».
Επισημαίνεται πως οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.
- Φυσικό αέριο: Η ροή μέσα από τον Nord Stream 1 άρχισε ξανά - Η Ευρώπη παρακολουθεί τις μετρήσεις
- ΡΑΕ: Πώς θα αντιμετωπιστεί πιθανή διακοπή της ροής αερίου από Ρωσία - Το Σχέδιο Ετοιμότητας
- Επιστροφή στο 1994, αλλά με πιο γηρασμένο πληθυσμό - Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της απογραφής
- Κάτι κακό συμβαίνει στην Αγγλία: Το Νησί θυμίζει Ελλάδα του 1987, οι παμπ έχουν αδειάσει κι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί
- Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
- Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
- Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
- Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»