Οικονομία|25.08.2022 09:47

Fuel Pass: Ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτη επιδότηση άφησε ο Γεωργιάδης - Τι είπε για τις παρακολουθήσεις

Newsroom

Ανοικτό ενδεχόμενο και για τρίτο Fuel Pass, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που ακριβύνουν και άλλο τα καύσιμα. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ωστόσο, μιλώντας στο Mega ότι αυτή τη στιγμή τα καύσιμα σε είναι χαμηλό επίπεδο κόστους και μαζί με την επιδότηση, η τιμή τους είναι πιο κάτω σε σχέση με το τι ίσχυε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σχετικά με το ενεργειακό, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την ενέργεια τον χειμώνα όπως η Γερμανία, η οποία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για να εξασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έπραξε πολύ σωστά καθώς αποφάσισε να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει κυβέρνηση τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται η οποία θα «παίρνει αποφάσεις και θα στηρίζει τον κόσμο».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ διερωτήθηκε τι θα έκανε η κρατική ΔΕΗ από την στιγμή που ακρίβυνε το φυσικό αέριο και το ρεύμα παγκοσμίως.

Για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον βουλευτή και πολιτικό μέσα από νόμιμες διαδικασίες και πρόσθεσε ότι «το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προστατεύουν τους πληροφοριοδότες τους αλλιώς δεν θα λέγονται μυστικές υπηρεσίες και δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καύσιμαειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδηςπαρακολουθήσειςεπίδομα βενζίνηςFuel Pass