Οικονομία|06.09.2022 22:20

Η προτεραιότητα στους τουρίστες κρατά στο ...περίμενε τα φορτηγά στα πλοία στην Αδριατική

Newsroom

Σοβαρότατα προβλήματα στη διεθνή μεταφορά και τις εξαγωγές της χώρας μας μέσω Αδριατικής προκαλεί η πρακτική των δύο ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας να δίνουν προτεραιότητα στους τουρίστες έναντι των φορτηγών, όπως καταγγέλλουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εμπορευματικών Μεταφορών σε επιστολή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

«Γεμίζουν τα καράβια με τουρίστες αδιαφορώντας για τις συνέπειες εις βάρος μας»

Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι από 120 - 130 φορτηγά που μπορούν να εξυπηρετηθούν από την άποψη της χωρητικότητας, επιβιβάζονται μόνο 15 - 20 φορτηγά κατά την περίοδο που αυξάνεται η τουριστική κίνηση. «Χωρίς να τους ενδιαφέρει η οικονομική καταστροφή των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών. Γεμίζουν τα καράβια με τουρίστες αδιαφορώντας για τις συνέπειες εις βάρος μας», υπογραμμίζουν.

Καλούν τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν καθώς όπως επισημαίνουν, «δεν μπορούμε 3 μήνες στις αρχές του καλοκαιριού να μένουμε στα λιμάνια της Ιταλίας για να έρθουν στη χώρα μας οι τουρίστες και στη συνέχεια 3 μήνες να μην μπορούμε να αναχωρήσουμε από τα λιμάνια της χώρας μας γιατί πρέπει να αναχωρήσουν οι τουρίστες. Πρέπει οι ναυτιλιακές εταιρείες να διαθέτουν πλοία σύμφωνα με την κίνηση που υπάρχει και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση πετώντας έξω από τα πλοία τους μεταφορείς με ότι αυτό συνεπάγεται».

Οι επαγγελματίες καταγγέλλουν ότι από την πρακτική αυτή, τα δρομολόγια επιβαρύνονται με καθυστέρηση 6 - 8 ημερών παραπάνω από ότι θα διαρκούσαν εάν δεν υπήρχαν αυτές οι πρακτικές με συνέπεια να επιβαρύνεται το κόστος του κάθε δρομολογίου, ενώ προειδοποιούν πως εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση ώστε να προστατευτεί η δουλειά τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πλοίαΑδριατικήειδήσεις τώραφορτηγάφορτηγατζήδεςναυτιλιακέςεξαγωγές