Οικονομία|05.10.2022 22:55

Πώς θα λειτουργεί το «καλάθι της νοικοκυράς» μετά τη συμφωνία Γεωργιάδη - σούπερ μάρκετ για τη συγκράτηση των τιμών

Newsroom

Συμμάχους στην μάχη κατά της ακρίβειας αναζητά η κυβέρνηση και στην προσπάθεια αυτή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν από την κυβέρνηση πιο ενεργή στήριξη στο αυξημένο ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Τι συζήτησαν Γεωργιάδης και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Ωστόσο, δεν έλαβαν κάποια διαβεβαίωση ότι το πακέτο αιτημάτων τους θα βρει ανταπόκριση και σε πιο βαθμό και οι εκπρόσωποι του κλάδου παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ειδικά μάλιστα μετά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον υπουργό ότι δεν υπάρχει θέμα να νομοθετηθεί οριζόντιος περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως τουλάχιστον ζητούσαν δύο μεγάλοι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμήνυσαν από χθες το βράδυ, προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν σε καμία περίπτωση τον περιορισμό του ωραρίου που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε πώς θα λειτουργεί το «καλάθι της νοικοκυράς» στο imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    Άδωνις Γεωργιάδηςσούπερ μάρκετειδήσεις τώραακρίβεια