Οικονομία|16.11.2022 11:14

Γεωργιάδης στο OPEN για καλάθι του νοικοκυριού: Πιο χαμηλές τιμές σε 246 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα

Newsroom

Περήφανος για το καλάθι του νοικοκυριού δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο Open TV, ανακοινώνοντας τα στοιχεία που προκύπτουν την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου.

Σήμερα τα σούπερ μάρκετ ανακοινώνουν τις νέες λίστες με τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν σε αυτό και σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, 246 προϊόντα σημειώνουν μείωση τιμής, 650 προϊόντα έχουν σταθερές τιμές, ενώ υπάρχουν «ελάχιστες αυξήσεις».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Το καλάθι το λοιδόρησε πολύς κόσμος και πολλοί το αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό, παρ΄όλο που τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Είμαι πολύ περήφανος που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε σε 246 προϊόντα μειώσεις τιμών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και σοβαρές μειώσεις. Έχουμε σε 650 προϊόντα ακριβώς τις ίδιες τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ελάχιστες είναι οι αυξήσεις, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών. Και στο σύνολο της αξίας του καλαθιού είναι φθινότερο αυτή την εβδομάδα.

Το καλάθι που όλοι το χαρακτήρισαν επικοινωνιακό τέχνασμα του Γεωργιάδη και ευκαιρία για σόου, όπως απέδειξε η μελέτη του ΙΝΚΑ τελικά γλιτώνει 12% την εβδομάδα σε όποιον επιλέγει αυτά τα προϊόντα. 4 στους 10 έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από το καλάθι και το κυριότερο είναι πως είμαι περήφανος γιατί το καλάθι είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο γραφείο μου. Ήθελα να δω πώς μπορώ με κάποιον τρόπο να σπάσω αυτό που συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ. Έχω δει πως δουλεύει ο ανταγωνισμός και οι αλυσίδες ενδιαφέρονται για το ποια θα είναι αυτή με το χαμηλότερο καλάθι».

Συναντήσεις με τη βιομηχανία

Αναφερόμενος στη βιομηχανία, ο υπουργός τόνισε ότι έχει διαρκείς συναντήσεις και θα έχει και με την πολυεθνική βιομηχανία τις επόμενες ημέρες και «απ' ό,τι φαίνεται αρχίζει και βάζει πλάτη». «Για να υπάρξουν οι νέες μειώσεις στις τιμές, αναγκαστικά έχουν μειωθεί τα κόστη», πρόσθεσε.

Σύγκριση τιμών με δύο νέα εργαλεία

«Στην δείκτη, έχουμε κάνει δύο καινοτομίες αυτή την εβδομάδα. Πρώτον, έχουμε σταθμίσει τις ποσότητες, ώστε να είναι πιο δίκαιες μεταξύ των καλαθιών, δηλαδή πόσο βάρος έχουν τα προϊόντα της κάθε αλυσίδας. Δεύτερον, έχουμε βάλει κι έναν αλγόριθμο που γίνει κάποιους πόντους στο καλάθι που έχει επώνυμα προϊόντα, σε σχέση με PL. Αρα ενθαρρύνουμε και τις αλυσίδες να μην βάζουμε μόνο ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα. Πιστεύω θα είναι πιο δίκαιη η απεικόνιση του καλαθιού», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καλάθι του νοικοκυριούΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραπροϊόντα