Οικονομία|19.12.2022 19:30

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» μετά το ψαλίδι στην επιδότηση

Newsroom

Την παράταση της κρατικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης έως τις 31 Μαρτίου του 2023 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο αυτή θα είναι μικρότερη των 25 λεπτών που ισχύει σήμερα. Η κυβέρνηση από 1η Ιανουαρίου θα επιδοτεί κατά 15 λεπτά το λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι αν οι τιμές του πετρελαίου δεν σημειώσουν περαιτέρω πτώση, οι παραλαβές πετρελαίου θέρμανσης από το νέο έτος θα είναι «τσιμπημένες», ενώ είναι άγνωστο αν τα διυλιστήρια συνεχίσουν την έκπτωση του καυσίμου που προς το παρόν είναι σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

H μείωση της κρατικής επιδότησης έρχεται μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικά, χθες η μέση τιμή του diesel θέρμανσης ήταν στα 1,122 ευρώ το λίτρο, αρκετά χαμηλότερα από τα 1,413 ευρώ το λίτρο που ξεκίνησε να πωλείται στις 14 Οκτωβρίου.

Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, με δεδομένη τη χαμηλότερη επιδότηση από το κράτος, όσοι δεν κατάφεραν να γεμίσουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους, από 1η Ιανουαρίου 2023, με τον χειμώνα να δείχνει πιο έντονα τα δόντια του, θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πετρέλαιο θέρμανσηςειδήσεις τώραΧρήστος Σταϊκούραςυπουργείο Οικονομικώνεπιδότηση