Οικονομία|04.01.2023 21:35

Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στα καύσιμα στην Αττική - Προβλήματα για τους βενζινοπώλες στη Βόρεια Ελλάδα καθώς ο κόσμος πηγαίνει... Βουλγαρία

Newsroom

Για τις τιμές στα καύσιμα και πώς έχουν διαμορφωθεί την περίοδο του χειμώνα μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» η  πρόεδρος των βενζινοπώλων Αττικής, Μαρία Ζάγκα.  

Όπως αναφέρει: «Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα στην Αττική. Η αμόλυβδη είναι 1.83 με 1.85 ευρώ, το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι 1.73 -1.75 ευρώ».

Μάλιστα, σημειώνει πως «η διαίσθησή μας είναι αρνητική για το μέλλον γιατί η τιμή Μπρεντ ήταν κάτω από 80, πήγε 86 δολάρια και πάνω και το πετρέλαιο θέρμανσης επειδή λέγανε είναι πολύ χαμηλές οι τιμές τα 25 λεπτά τα κάνανε 15 και κόπηκε και η επιδότηση από τα διυλιστήρια».

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης η κυρία Ζάγκα αναφέρει πως «όσοι έχουν αγοράσει μέχρι το Σάββατο το πήραν με το παλιό τιμολόγιο οπότε πρέπει να το πουλήσουν γύρω στο 1.12 ευρώ. Όσοι αγοράσανε από Δευτέρα και μετά πάει 1.25, 1.27 και βλέπουμε».

Και ο πρόεδρος βενζινοπώλων Θεσσαλονίκης αναφέρει πως για τις παραμεθόριες περιοχές οι πρατηριούχοι ζητούν ειδικό Fuel Pass καθώς ο κόσμος πηγαίνει στις γειτονικές χώρες, πχ στη Βουλγαρία για να βάλει βενζίνη καθώς οι τιμές είναι ακόμα πιο χαμηλές εκεί.

«Οι πρατηριούχοι πλήττονται και πλήττονται και τα έσοδα του κράτους», τονίζει ο κ. Θέμης Κιουρτζής.

Και ο πρόεδρος βενζινοπώλων Ροδόπης ανέφερε πως «βάζουν στην Ροδόπη 5 ευρώ βενζίνη και πάνε να φουλάρουν στη Βουλγαρία», σημειώνοντας πως αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη από την πολιτεία για να μην αναγκάζεται ο κόσμος να αλλάζει σύνορα για να βρει πιο φθηνές τιμές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλγαρίαπετρέλαιο θέρμανσηςειδήσεις τώρακαύσιμαβενζίνη