Οικονομία|30.01.2023 23:06

Στη δίνη της αισχροκέρδειας οι καταναλωτές: Πιο φθηνά αρκετά προϊόντα έξω από το «καλάθι» - Νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα

Newsroom

Σύγχυση επικρατεί στις τάξεις των καταναλωτών που δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα πιο οικονομικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή του OPEN, Aνοιχτή Eπικοινωνία, ίδια προϊόντα πωλούνται σε άλλα ράφια του ίδιου σούπερ μάρκετ σε διαφορετική τιμή.

Τυρί του τοστ σε συσκευασία 350 γραμμαρίων, πωλείται στον έναν διάδρομο προς 5,90 ευρώ και στον άλλον προς 6 ευρώ και 40 λεπτά ενώ, την ίδια στιγμή, καταναλωτές σημειώνουν ότι, είναι πολλά προϊόντα τα οποία, εκτός Καλαθιού του Νοικοκυριού, είναι πιο φθηνά.

Την ίδια ώρα καταναλωτές διαπίστωσαν σε σούπερ μάρκετ, πως κιμάς μοσχαρίσιος πωλείται στο καλάθι του νοικοκυριού προς 4,09 τα 450 γραμμάρια και εκτός καλαθιού βρίσκεται σε προσφορά στα 4,89 το κιλό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, ανέφερε ότι, «λειτουργεί το καλάθι ως προωθητικός μηχανισμός των προσφορών του σούπερ μάρκετ».

Αντιμέτωπα με νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα τα νοικοκυριά

Στο μεταξύ τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα, με την αμόλυβδη να έχει σκαρφαλώσει από το 1,84 ευρώ το λίτρο στο 1,92 περίπου με αυξητικές τάσεις ενώ μικρότερη είναι η αύξηση στο diesel. Σημαντικά έχει φουσκώσει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, από τα 1 και 138 ευρώ το λίτρο την 1η Ιανουαρίου, κινείται πλέον πάνω από 1,3 ευρώ το λίτρο. «Ο καιρός άλλαξε και όσοι δεν είχαν προμηθευτεί παραγγέλνουν τώρα όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες», εξήγησε ο αντιπρόεδρος συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass, ενώ εκτός συζήτησης είναι και η μείωση του φόρου στα καύσιμα. Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Φεβρουαρίου στο ρεύμα οι οποίες αναμένονται στα 4 λεπτά την κιλοβατώρα. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες, θα δουν σημαντικές αυξήσεις όσοι είχαν πολύ χαμηλές τιμές αυτό τον μήνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανατιμήσειςακρίβειαειδήσεις τώρακαταναλωτέςκαλάθι του νοικοκυριούκαύσιμα