Οικονομία|25.03.2023 19:08

Κλονισμός εμπιστοσύνης και κερδοσκοπικά παιχνίδια πίσω από το τραπεζικό σοκ: Ποιος θα είναι ο επόμενος «αδύναμος κρίκος»

Newsroom

Κλονισμός εμπιστοσύνης και κερδοσκοπικά παιχνίδια συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Το βλέμμα πλέον, μετά το sell off της Deutsche Bank (οι απώλειες …περιορίστηκαν στο 8,5%) και την εκτίναξη των CDS στις 220 μονάδες βάσεις, στρέφεται στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα.

Οι «σορτάκηδες», μετά την Credit Suisse, αναζήτησαν τον επόμενο «μεγάλο αδύναμο κρίκο» αναφέρουν πηγές της αγοράς, αν και ο αναλυτής της Autonomus Research, Stuart Graham, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την βιωσιμότητα ή το ενεργητικό της Deutsche Bank και «για να είμαστε απολύτως σαφείς, η Deutsche Bank δεν είναι η επόμενη Credit Suisse».

Ο Paul Van der Westhuizen, αναλυτής της ολλανδικής Rabobank μιλώντας στο Βloomberg, την Παρασκευή, ανέφερε ότι η θεμελιώδης διαφορά με την Credit Suisse είναι ότι η Deutsche Bank έχει επιστρέψει στην κερδοφορία τα τελευταία τρίμηνα, ενώ η ελβετική τράπεζα δεν είχε προοπτικές κερδοφορίας για το 2023.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Deutsche Bankειδήσεις τώρατράπεζες