Οικονομία|27.03.2023 08:31

Πωλήθηκε η Silicon Valley Bank - Η First Citizens Bank εξαγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις

Newsroom

First Citizens Bank & Trust Co προχώρησε στην εξαγορά όλων των δανείων και των καταθέσεων της Silicon Valley Bank, όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων FDIC.

Έτσι, από σήμερα (27/3) και τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργούν ως First Citizens.

Οι πελάτες της τράπεζας θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα που τους εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα ώσπου να λάβουν ενημέρωση πως έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του συστήματος και να επιτρέπεται η εξυπηρέτηση πελατών σε όλα τα καταστήματα.

Όσον αφορά στους καταθέτες της Silicon Valley, εκείνοι γίνονται αυτόματα καταθέτες της First Citizens Bank & Trust Company. Όλες οι καταθέσεις που αναλαμβάνει η First Citizens Bank & Trust Company θα συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένες από την FDIC μέχρι το ασφαλιστικό όριο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από τις 10 Μαρτίου η Silicon Valley είχε περίπου 167 δισ. δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 119 δισ. δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισ. δολαρίων της Silicon Valley, των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, περίπου 90 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εξαγοράειδήσεις τώρατράπεζεςSilicon Valley