Οικονομία|27.03.2023 23:14

«Καίνε» τους καταναλωτές οι τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα: Πόσο έχουν αυξομειωθεί το τελευταίο διάστημα

Newsroom

Συνεχίζουν να «καίνε» τους καταναλωτές οι υψηλές τιμές των καυσίμων στην αντλία παρά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Σε σχέση με τα τέλη Ιανουαρίου, η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει από τα 86 δολάρια το βαρέλι στα 75 δολάρια πλέον, με την πτώση να πλησιάζει το 13%. Αντίθετα, η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία, από το 1 και 916 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 17 Ιανουαρίου, κινείται πλέον λίγο κάτω από το 1 ευρώ και 9 λεπτά το λίτρο, με την πτώση να φτάνει μόλις το 1%.

«Όταν ανεβαίνει η τιμή ανεβαίνει την επόμενη ημέρα. Και δεν πέφτει ποτέ μετά» δήλωσε πολίτης στο OPEN ενώ ένας άλλο τόνισε «το βαρέλι έχει φτάσει στον πάτο, αλλά η τιμή έχει παραμείνει στα ύψη στην Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη Ευρωζώνη, κάτω μόνο από τις Δανία και Νορβηγία.

Εκρηκτικές τιμές και στα τρόφιμα

Την ίδια ώρα οι εκρηκτικές τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν να καίνε τους καταναλωτές, με την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ να τρέχει με 14,8% όταν ο γενικός δείκτης του πληθωρισμού είναι 6,1%..

«Σε όλα τα πράγματα ακριβά είναι. Και το κρέας πιο ακριβό» δήλωσε πολίτης στο OPEN.

«Σε συνθήκες ασφυξίας και οι δανειολήπτες λόγω των συνεχών αυξήσεων των επιτοκίων που στέλνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων σε απλησίαστα επίπεδα» η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ κια πρόσθεσε «Φανταστείτε ότι σε ένα μέσο δάνειο με δόση 500 ευρώ, η αύξηση μπορεί να φτάσει και τα 200 ευρώ.» Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί δανειολήπτες να πληρώνουν τις δόσεις τους όπως έχουν διαμορφωθεί, εντείνει τους φόβους για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βενζίνηακρίβειαειδήσεις τώρακαύσιμα