Οικονομία|30.06.2023 06:45

Προ των πυλών το φορολογικό πολυνομοσχέδιο: Όλα τα μέτρα στήριξης που θα περιλαμβάνονται

Newsroom

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του οικονομικού επιτελείου για να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις φοροελαφρύνσεις και τις παροχές του 2024.

Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το φορολογικό πολυνομοσχέδιο

Τα μέτρα, φτάνουν το 1,4 δισ. ευρώ και προβλέπουν, νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές, και αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, Μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, η χορήγηση youth pass  για τους νέους που ενηλικιώνονται και η αύξηση της οικογενειακής παροχής για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει στο νομοσχέδιο μόνο τα μέτρα του 2024 στέλνοντας ένα σήμα προς τις αγορές πως ότι δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία καθώς επίκειται η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας..

Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να εφαρμόσει πρώτα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, ώστε να προκύψουν έσοδα που θα επιτρέψουν να ανοίξει η βεντάλια και για τα υπόλοιπα μέτρα όπως είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

νομοσχέδιοφόροιμέτρα στήριξηςειδήσεις τώρα