Οικονομία|07.07.2023 18:30
Στουρνάρας: Θα αποτελούσε έκπληξη αν αυξάνονταν τα επιτόκια και μετά τον Σεπτέμβριο
NewsroomΔεν αποκλείει μία περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αλλά θεωρεί ότι κάθε άλλη αύξηση μετά από αυτή θα αποτελούσε έκπληξη.
Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στα «περιστέρια» του 26μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η όποια κίνηση κάνει η κεντρική τράπεζα τον Σεπτέμβριο θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία και ότι οι κύριοι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη θα είναι οι προοπτικές του πληθωρισμού και η μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
Διαβάστε ακόμη
- Τι αναφέρει η δικογραφία σε βάρος των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι 4 αντιφάσεις και το κρίσιμο στοιχείο
- Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την οικονομία - Τι πυροδοτεί την σφοδρή σύγκρουση
- Η κλιματική αδικία πίσω από την καταστροφή στο Νεπάλ - «Περιμένουμε την επόμενη ωρολογιακή βόμβα»
- Προκαλεί... ανακατωσούρα: Αεροσυνοδός αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάτε φαγητό στα τραπεζάκια των αεροπλάνων