Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό η ακρίβεια: Μειώνουν τις μέρες διαμονής τους στην Ελλάδα οι επισκέπτες
NewsroomΜπορεί να θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν διακοπές στον ήλιο και τα καταγάλανα νερά ωστόσο η ακρίβεια αναγκάζει αρκετούς τουρίστες να κάνουν πλέον μόνο ένα ολιγοήμερο πέρασμα από τη χώρα μας.
Το υψηλό κόστος διακοπών στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις στη συρρίκνωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, το 36% των Ευρωπαίων επιλέγουν από τέσσερις έως έξι διανυκτερεύσεις στον προορισμό τους, ενώ το 14% σχεδιάζει διακοπές σε μέρη τα οποία θεωρεί πιο οικονομικά.
«Πέντε λόγοι για να μην επισκεφθείτε την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι»
Οι ανεβασμένες τιμές στην Ελλάδα αποτελούν θέμα και στον ξένο τύπο. Τουριστική ιστοσελίδα σε άρθρο της με τίτλο «Πέντε λόγοι για να μην επισκεφθείτε την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι» εξηγεί γιατί η χώρα μας δεν πρέπει να βρίσκεται στους πιθανούς προορισμούς των επίδοξων ταξιδιωτών. Μεταξύ αυτών είναι η ακρίβεια, ο καύσωνας αλλά και ο υπερτουρισμός. Οι διακοπές στην Ελλάδα μπορεί να μοιάζουν ειδυλλιακές, ωστόσο οι τιμές προβληματίζουν πλέον, όχι μόνο τις τσέπες των Ελλήνων αλλά και των ξένων επισκεπτών.
- Εισαγγελική παραγγελία για τους εμπλεκόμενους σε αδειοδότηση και λειτουργία της «Βιολάντα»
- Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα - Οι χάρτες των βροχοπτώσεων
- Έχασε την περιουσία της και έμεινε άστεγη: Πίστευε πως μιλούσε με... τον Τσάρλι Χάναμ και άλλους - Πώς την εξαπάτησαν
- Γιάννης Μπέζος για δηλώσεις Καρυστιανού: «Αυτά είναι πισωγυρίσματα - Θα ‘λεγα κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε»