Οικονομία|12.08.2023 21:34
Η ΔΕΘ πλησιάζει, η… ακρίβεια καλπάζει: Τα 3 μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι – Τι θα γίνει με Market Pass και επίδομα θέρμανσης
NewsroomΗ ΔΕΘ πλησιάζει και η… ακρίβεια καλπάζει, με το οικονομικό επιτελείο να γράφει και να σβήνει μέτρα με φόντο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Γιάννης Φώσκολος, τρία είναι τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:
- Κατ αρχάς είναι το Market Pass, ένα δημοφιλές μέτρο, το οποίο έχει παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Εξετάζεται σε αυτό το πλαίσιο, νέα παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
- Επίσης, στο τραπέζι βρίσκονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα εξετάζεται διεύρυνση και στο ποσό και στα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου σε δυσθεώρητα επίπεδα.
- Τέλος, εξετάζεται νέο πλαίσιο επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος, με στόχο κατά βάση τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Διαβάστε ακόμη
- Γιατί ήρθε στην Αθήνα ο γιος του Χαφτάρ - Ποια θέματα μπήκαν στο τραπέζι
- Η απειλή του 25%, το τέλος του Φάμελλου και η αμερικανική απόβαση στον Κυπαρισσιακό
- «Δεν είναι ειρηνευτική συμφωνία»: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος του Τραμπ
- Κυκλοφοριακό «κραχ» στην Αττική: Ξεκλειδώνει ο κόμβος Μεταμόρφωσης, στο συρτάρι τα μεγάλα έργα-ανάσα