Οικονομία|12.08.2023 21:34
Η ΔΕΘ πλησιάζει, η… ακρίβεια καλπάζει: Τα 3 μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι – Τι θα γίνει με Market Pass και επίδομα θέρμανσης
NewsroomΗ ΔΕΘ πλησιάζει και η… ακρίβεια καλπάζει, με το οικονομικό επιτελείο να γράφει και να σβήνει μέτρα με φόντο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Γιάννης Φώσκολος, τρία είναι τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:
- Κατ αρχάς είναι το Market Pass, ένα δημοφιλές μέτρο, το οποίο έχει παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Εξετάζεται σε αυτό το πλαίσιο, νέα παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
- Επίσης, στο τραπέζι βρίσκονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα εξετάζεται διεύρυνση και στο ποσό και στα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου σε δυσθεώρητα επίπεδα.
- Τέλος, εξετάζεται νέο πλαίσιο επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος, με στόχο κατά βάση τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Διαβάστε ακόμη
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα