Ακρίβεια του παραλόγου: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η χώρας μας στις τιμές του ελαιολάδου, αν και παραγωγός!
NewsroomΤι και αν η Ελλάδα παράγει σε αφθονία γάλα, τα τυριά, τα αυγά και το ελαιόλαδο οι τιμές την κατατάσσουν στην κορυφή σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας έκανε πρωταθλητισμό στην ακρίβεια σε ό,τι αφορά τις τιμές των γαλακτομικών όπου βρέθηκαν να βρίσκονται 38% πάνω από τις χώρες της ΕΕ. Το περασμένο έτος η Ελλάδα ήταν η δεύτερη ακριβότερη χώρα μετά τη Μάλτα σε ό,τι αφορά την τιμή του ελαιολάδου καθώς ήταν 23,7% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ αφήνοντας πίσω και την Ιταλία όπου το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθμό είναι ελληνικής προέλευσης.
Αγορές με το μέτρο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Η προετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς φέτος θα είναι ακριβότερο κατά 15% σύμφωνα με τους κρεοπώληδες. Για παράδειγμα, η γαλοπούλα θα πωλείται από 13,90 ευρώ από 12 που ήταν πέρσι, το κατσίκι 16ευρώ από 14ευρώ που ήταν πέρσι και το χοιρινό 7, 90 ευρώ από 6,90 που ήταν πέρσι.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη