Οικονομία|08.01.2024 06:45

Βρεφικό γάλα: Δυσβάστακτο το κόστος για τις οικογένειες - 25 ευρώ το κόστος για 800 γραμμάρια

Newsroom

Δυσβάστακτο είναι το κόστος για μία οικογένεια τους πρώτους μήνες της γέννησης ενός μωρού, καθώς οι τιμές στο βρεφικό γάλα και στις πάνες, εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό.

Ένα κουτί βρεφικού γάλακτος 800 γραμμαρίων σε σκόνη κοστίζει περίπου 25 ευρώ. Αν υπολογίσουμε, όμως, ότι ένα βρέφος 6 μηνών θα χρειαστεί 8 κουτιά, το κόστος εκτοξεύεται συνολικά στα 200 ευρώ. Και αν χρειάζεται συνολικά 4 πακέτα πάνες των 200 τεμαχίων, τότε συνολικά το κόστος ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε στο OPEN  ότι, «έρχεται πρωτοβουλία και για το βρεφικό γάλα, και μία μεταρρύθμιση για το θέμα των τροφίμων. Έχει ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Σκρέκα, την περιμένουμε. Πράγματι, η ακρίβεια είναι σοβαρό θέμα, το πρώτο που απασχολεί τους συμπολίτες μας σήμερα».

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει μέτρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Ειδικότερα σχεδιάζει μείωση της τιμής των προϊόντων στο ράφι, περιορισμό του υπερκέρδους και μία ηλεκτρονική εφαρμογή όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες έτσι ώστε να γίνεται έλεγχος ακόμα και την ίδια ημέρα.

γάλαακρίβειαβρέφηυπουργείο Ανάπτυξηςειδήσεις τώρα