Οικονομία|05.03.2024 14:20

Τζεφ Μπέζος: Εκθρόνισε τον Έλον Μασκ και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Newsroom

Ο Τζεφ Μπέζος εκθρόνισε τον Έλον Μασκ και διεκδικεί ξανά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Πάνω από 200 δισ. ευρώ

Η καθαρή αξία του ιδρυτή της Amazon ανέρχεται σήμερα σε 200 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 198 δισ. δολάρια του επικεφαλής της Tesla, όπως έδειξε την Τρίτη ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μπέζος έχει κερδίσει 23 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής το 2024, ενώ ο Μασκ έχει χάσει περίπου 31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη.

Η τιμή της μετοχής της Amazon έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 18% φέτος, ενώ η τιμή της Tesla έχει μειωθεί κατά 24%.

Παρά την πώληση μετοχών της Amazon αξίας 8,5 δισ. δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπέζος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου με ποσοστό 9,56%.

Ο Μασκ κατέχει μετοχές στην Tesla σε ποσοστό περίπου 20 τοις εκατό. Τον Ιανουάριο, δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσε ένα πακέτο αμοιβών της Tesla για τον Μασκ, το οποίο εκτιμήθηκε σε 55,8 δισ. δολάρια, αφού διαπίστωσε ότι η διαδικασία έγκρισης των αποδοχών του ήταν βαθιά λανθασμένη.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης τις εταιρείες X και SpaceX, ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των πλουσίων τον Μάιο, αφού ανέτρεψε τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με 197 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος, ο Μασκ και ο Αρνό διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στην κατάταξη, η οποία βασίζεται στις διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς και σε άλλα οικονομικά στοιχεία.

Τζεφ Μπέζοςειδήσεις τώραJeff BezosAmazonTwitterΈλον ΜασκElon Musk