Οικονομία|06.03.2024 22:52

Καθαρά Δευτέρα - Τσικνοπέμπτη: Στα ύψη οι τιμές σε σαρακοστιανά και κρεατικά

Newsroom

Ανεβασμένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι, ιδίως στα θαλασσινά εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Μάλιστα, οι άνθρωποι της αγοράς προειδοποιούν ότι οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να κάνουν τώρα τις αγορές τους, καθώς οι τιμές θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου).

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA: 

  • Η τιμή του χαλβά κυμαίνεται μεταξύ 6,75 ευρώ και 15,40 ευρώ το κιλό ανάλογα με την ποιότητα και την γεύση.
  • Η  τιμή της ταραμοσαλάτας ξεκινάει από τα 9,20 ευρώ και αγγίζει τα 15,80 ευρώ το κιλό.
  • Η μελιτζανοσαλάτα κοστίζει από 6,20 ευρώ μέχρι και 13 ευρώ το κιλό.
  • Οι κατεψυγμένες γαρίδες κοστίζουν από 8,35 ευρώ μέχρι και 17 ευρώ το κιλό.
  • Τα κατεψυγμένα καλαμάρια κοστίζουν 10 ευρώ το κιλό.
  • Το κατεψυγμένο χταπόδι πωλείται στα 16,40 ευρώ το κιλό.

Το κόστος της Τσικνοπέμπτης

Οι τιμές των κρεατικών που είθισται να τρώμε την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου) έχουν  ήδη κορυφωθεί: 

  • Το αρνί και το κατσίκι κοστίζουν 14 ευρώ το κιλό.
  • Το κοτόπουλο κοστίζει 4,5 ευρώ το κιλό.
  • Το χοιρινό πωλείται 5 ευρώ με10 ευρώ το κιλό.
  • Οι τιμές των λουκάνικων ξεκινούν από  8 ευρώ και αγγίζουν 10 ευρώ το κιλό.
  • Τα μπιφτέκια μόσχου πωλούνται 8 ευρώ με 10 ευρώ το κιλό.
θαλασσινάτιμέςκρεατικάειδήσεις τώραΣαρακοστήΤσικνοπέμπτη