Οικονομία|11.04.2019 17:51

Υπερκέντρο εισπράξεων στήνει η ΑΑΔΕ

Σπύρος Δημητρέλης

Στη σύσταση του Κέντρου Εισπράξεων Οφειλών Αττικής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων. Πρόκειται για µια κίνηση στην προσπάθεια να γίνει πιο αποτελεσµατική η φορολογική διοίκηση στην είσπραξη εσόδων από ληξιπρόθεσµες οφειλές των φορολογουµένων. Σύµφωνα µε απόφαση που υπογράφεται από τον διοικητή της ΑΑ∆Ε, Γ. Πιτσιλή, στους επιχειρησιακούς στόχους του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΟΦ) Αττικής, περιλαµβάνεται:

  1. Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών οπουδήποτε στην επικράτεια, όπως οι οφειλές εξειδικεύονται, καθορίζονται και ανακαθορίζονται µε απόφαση του διοικητή της ΑΑ∆Ε, που δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.
  2. Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών οπουδήποτε στην επικράτεια µε τη λήψη στοχευμένων μέτρων, για οφειλές που καθορίζονται αρμοδίως.
  3. Η λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών και άλλων µέτρων για την επιδίωξη της είσπραξης οφειλών.
  4. Η έγκριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση ρυθµίσεων οφειλών τµηµατικής εξόφλησης.
  5. Η παρακολούθηση των αποτελεσµάτων των δροµολογηµένων δράσεων και στόχων του Κέντρου.

Η κεντρικοποίηση της διαδικασίας επιβολής µέτρων αναγκαστικής είσπραξης γίνεται προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει πιο αποτελεσματική, καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήµατα και καθυστερήσεις στον τρόπο λειτουργίας των κατά τόπους δικαστικών τµηµάτων των Εφοριών

εφορίαΑΑΔΕληξιπρόθεσμες οφειλές