Καλάθι του Πάσχα 2025: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα - Σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση των τιμών
NewsroomΣύσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της συνεργασία για την προετοιμασία της αγοράς, ενόψει του Πάσχα και των αυξημένων αναγκών σε αμνοερίφια. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.
Όπως αναφέρει κοινό δελτίο Τύπου των δυο υπουργείων, κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης, επαναβεβαιώθηκε ότι βασικός στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή και η στήριξη της ελληνικής παραγωγής, μέσα από στοχευμένες ενέργειες που αποτρέπουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα δεδομένα της αγοράς, καθώς και οι επόμενες κινήσεις για τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών ενόψει των εορτών.
Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν ενισχυμένοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές των δύο υπουργείων, τόσο στο στάδιο της χονδρεμπορικής όσο και της λιανικής πώλησης, με στόχο την τήρηση του προβλεπόμενου ποσοστού κέρδους και την αποτροπή στρεβλώσεων στην αγορά.
Οι δύο υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με στόχο ένα πασχαλινό τραπέζι με προσιτές τιμές και χωρίς αιφνιδιασμούς για τους καταναλωτές.
Την επόμενη εβδομάδα, θα εκδοθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης η υπουργική απόφαση για το Καλάθι του Πάσχα και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
- Οι συνεργασίες που ταλαιπωρούν Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ, οι 10 γαλάζιοι στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ και το απαγορευτικό για εκλογές
- Τα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση - Πώς απαντάει στην κριτική για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
- Η ακρίβεια «τρώει» την αύξηση των 40 ευρώ στον κατώτατο μισθό - «Είναι ανεπαρκής και φτωχή»
- Η ΟΣΥ δίνει και άλλες γραμμές στους ιδιώτες παρά τα πρόστιμα - Από την αρχή ο διαγωνισμός για τις κάμερες σε λεωφορεία