Οικονομία | 28.03.2025 09:20

Noam Katz: Το έργο του GSI είναι σημαντικό και βιώσιμο - Μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί

Newsroom

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για την Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Noam Katz ανοίγει τα χαρτιά του στην «Η». Ξεκαθαρίζει πως το έργο του ηλεκτρικού καλωδίου Great Sea Interconnector «μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί», καθώς «είναι σημαντικό και βιώσιμο».  

Ο Ισραηλινός πρέσβης χαρακτηρίζει το έργο του ηλεκτρικού καλωδίου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ ως «έργο στρατηγικής σημασίας» για το Ισραήλ, καθώς η σύνδεση με την Ελλάδα και την Κύπρο ανοίγει μια πύλη προς την Ευρώπη και ένα πέρασμα για την ευρύτερη Μέση Ανατολή και τον Ινδο-Ειρηνικό. 

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να σημειώσει πως καθώς Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος έχουν μια στρατηγική εταιρική σχέση βασισμένη σε κοινές αξίες και συμφέροντα, «οι ιδέες της συνδεσιμότητας που προάγουν την ανάπτυξη και τη σταθερότητα υποστηρίζονται επίσης από τις ΗΠΑ»

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε πως η Ελλάδα, που θέλει να επανεκκινήσει τις έρευνες βυθού εντός Απριλίου, ποντάρει στη σχέση Νετανιάχου - Τραμπ, ώστε οι ΗΠΑ να στηρίξουν το έργο του ηλεκτρικού καλωδίου. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr

ΙερουσαλήμΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσειςειδήσεις τώρα