Οικονομία|09.04.2025 18:01
Λιμενικά τέλη: Μείωση 50% από την 1η Μαΐου για έναν χρόνο - Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά
NewsroomΜείωση κατά 50% στα λιμενικά τέλη για διάστημα ενός έτους αποφάσισε η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου 2025.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Τι περιλαμβάνει η τροπολογία
Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει μείωση κατά 50% στα εξής τέλη:
- Το ειδικό ανταποδοτικό τέλος χρήσης λιμένα, το οποίο καταβάλλεται υπέρ των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων επιβίβασης και αποβίβασης, για τους επιβάτες όλων των ειδών επιβατηγών πλοίων (επιβατηγά, επιβατηγά-οχηματαγωγά και υδροπτέρυγα) που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού.
- Το τέλος χρήσης λιμένα για οχήματα που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται σε πλοία εσωτερικών γραμμών, χωρίς να επηρεάζονται τα τέλη επιβατών.
- Τα ανταποδοτικά δικαιώματα προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης και ελλιμενισμού επιβατηγών πλοίων, με εξαίρεση τα κρουαζιερόπλοια.
Διαβάστε ακόμη
- Viral βίντεο τους έστειλε φυλακή: Η απάτη με τα στημένα τροχαία - Πήραν αποζημιώσεις 80.000 δολαρίων
- Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: 30χρονος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ και... μάζεψε πρόστιμα 18.590 ευρώ
- «Φτιάξε ένα καλό, το χθεσινό ήταν πικρό»: Ψυχολόγος του Πειραιά σε κύκλωμα ναρκωτικών - Η «καβάτζα», το ghost phone και η τραγουδίστρια
- Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Μαγευτικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»