Ρεύμα: Έρχεται μηχανισμός με χαμηλότερες τιμές για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
NewsroomΗ κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχήμα στήριξης του ενεργειακού κόστους για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, με εργαλείο τα Συμβόλαια Διαφοράς (Contracts for Difference – CfDs), ακολουθώντας το μοντέλο που έχει υιοθετήσει η Ιταλία.
Το σχέδιο έχει λάβει το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες, καθώς δεν θεωρείται κρατική ενίσχυση αλλά μηχανισμός που συνδέει άμεσα τη βιομηχανική πολιτική με την ανάπτυξη νέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και Περιβάλλοντος – Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου έχουν εισηγηθεί το σχέδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει το ιταλικό προηγούμενο για να εξασφαλίσει σταθερό και προβλέψιμο ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία.
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
- Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
- Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
- Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του