Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Αυξημένοι οι κίνδυνοι για τράπεζες και ΜμΕ από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
NewsroomΣτο επίκεντρο των ανησυχιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν βρίσκεται πλέον η «κλασική» εικόνα κρίσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά οι νέες, πιο σύνθετες αδυναμίες που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στο εσωτερικό της.
Παρά τη σαφή βελτίωση των βασικών δεικτών, το Ταμείο προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι όχι μόνο δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά έχουν αλλάξει μορφή και εντοπίζονται πλέον κυρίως στο τραπεζικό σύστημα και στη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις τράπεζες, οι οποίες, αν και εμφανίζονται κεφαλαιακά ισχυρές και με επαρκή ρευστότητα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα. Τα stress tests δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν ακόμη και σε δυσμενή σενάρια, ωστόσο αυτή η εικόνα δεν αποτυπώνει πλήρως τις υποκείμενες αδυναμίες.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Πώς η κλιματική αλλαγή οδήγησε σε διπλασιασμό των κρουσμάτων χανταϊού - Οι «κόκκινες περιοχές»
- «Αλληλοκαρφώματα» και σενάρια εκλογών: Ποιοι εκτοξεύουν φίλια πυρά στον Δένδια
- Ο απρόβλεπτος Τραμπ: Οι συγκρούσεις με Ευρώπη και ΝΑΤΟ θα παραμείνουν και μετά τον πόλεμο στο Ιράν
- Metallica στο ΟΑΚΑ: Metal... συρτάκι και «δεν χωράς πουθενά» - Η επική, made in Greece, στιγμή του live