Μειώσεις τιμών: Και τα νωπά μπαίνουν στο φτηνό καλάθι σούπερ μάρκετ του Σεπτεμβρίου
NewsroomΚαι τα νωπά τρόφιμα, εκτός από τα τυποποιημένα, εξετάζεται να μπουν στο «καλάθι» των μειωμένων τιμών του Σεπτεμβρίου, που θα προκύψει ως προϊόν της «Συμφωνίας Κυρίων» κυβέρνησης και αγοράς.
Αν και ειδικώς για τα νωπά – φρούτα, λαχανικά και κρέατα – εκφράστηκαν και εκφράζονται ισχυρές αντιστάσεις από την αγορά, δεδομένου ότι οι τιμές τους εξαρτώνται και από αστάθμητους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην τα εξαιρέσει από το «φτηνό καλάθι» του Σεπτεμβρίου.
Η φόρμουλα που εξετάζεται είναι:
Αφενός, για τα τυποποιημένα προϊόντα, η τιμή αναφοράς για τις μειώσεις του Σεπτεμβρίου εξετάζεται να είναι η τιμή όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στα τέλη Ιουλίου.
Αφετέρου, για τα νωπά προϊόντα – και δεδομένης της ευπάθειάς τους – η τιμή αναφοράς για τις μειώσεις του Σεπτεμβρίου εξετάζεται να είναι η τιμή όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Διαβάστε περισσότερα στην imerisia.gr
- «Το κλιμακοστάσιο έγινε καμινάδα»: Πώς σώθηκε η Αφροδίτη Νέστορα - Αποκαλυπτική μαρτυρία ενοίκου για τη δολοφονική επίθεση
- Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και τι θα κρίνει την ημερομηνία των εκλογών - Η ανάλυση του Δημήτρη Μαύρου
- Τέιλορ Σουίφτ – Τράβις Κέλσι: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή γαμήλια δεξίωση στο Madison Square Garden
- Έρχεται πριν το τέλος του 2026 το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα το «τρέχουν» μόνο ρομπότ