Μειώσεις τιμών: Και τα νωπά μπαίνουν στο φτηνό καλάθι σούπερ μάρκετ του Σεπτεμβρίου
NewsroomΚαι τα νωπά τρόφιμα, εκτός από τα τυποποιημένα, εξετάζεται να μπουν στο «καλάθι» των μειωμένων τιμών του Σεπτεμβρίου, που θα προκύψει ως προϊόν της «Συμφωνίας Κυρίων» κυβέρνησης και αγοράς.
Αν και ειδικώς για τα νωπά – φρούτα, λαχανικά και κρέατα – εκφράστηκαν και εκφράζονται ισχυρές αντιστάσεις από την αγορά, δεδομένου ότι οι τιμές τους εξαρτώνται και από αστάθμητους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην τα εξαιρέσει από το «φτηνό καλάθι» του Σεπτεμβρίου.
Η φόρμουλα που εξετάζεται είναι:
Αφενός, για τα τυποποιημένα προϊόντα, η τιμή αναφοράς για τις μειώσεις του Σεπτεμβρίου εξετάζεται να είναι η τιμή όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στα τέλη Ιουλίου.
Αφετέρου, για τα νωπά προϊόντα – και δεδομένης της ευπάθειάς τους – η τιμή αναφοράς για τις μειώσεις του Σεπτεμβρίου εξετάζεται να είναι η τιμή όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Διαβάστε περισσότερα στην imerisia.gr
- Μαίνεται η κακοκαιρία στην Κρήτη: Μηχανήματα του Στρατού στα Ζωνιανά - Καταστράφηκαν σπίτια, δρόμοι, μονάδες
- Αρχαιολογικό μυστήριο 1.400 ετών: Άγρια δολοφονία Αγγλοσάξονα με ένα χτύπημα στον λαιμό
- Οργή κατοίκων στη Ρώμη για την... κατάληψη από αμαξίδια γκολφ - Γιατί η Αιώνια Πόλη τραβάει «γραμμή»
- Χαλαρή τύπισσα πέφτει από 8 ορόφους σε στέγη, ανακάθεται και σκρολάρει στο κινητό - Δείτε βίντεο