«Βραχνάς» τα 3 δισ. των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος - Ποιοι πληρώνουν το κόστος
NewsroomΣημάδια αποκλιμάκωσης εμφανίζει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο το ύψος των ανεξόφλητων υποχρεώσεων παραμένει σε επίπεδα που συνεχίζουν να επιβαρύνουν τη λειτουργία της αγοράς.
Παρά τη μείωση που καταγράφηκε μέσα στο 2025, σχεδόν 3 δισ. ευρώ εξακολουθούν να αποτελούν «βαρίδι» για τους προμηθευτές, αυξάνοντας τον πιστωτικό κίνδυνο και δημιουργώντας πρόσθετες πιέσεις στο κόστος προμήθειας.
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για τη Λιανική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας 2025 της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν στις 31 Δεκεμβρίου 2025 στα 2,975 δισ. ευρώ. Η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όμως το μέγεθος των χρεών εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χρηματοοικονομικούς κινδύνους για τον κλάδο.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- «Έγινε χαμός»: Οι πρώτες μαρτυρίες για τον φονικό καβγά στη Βουλιαγμένη για μία ξαπλώστρα
- Μετά από 21 μέρες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κόνιτσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις για την καταστροφή
- Επικηρύχθηκε για να θανατωθεί λευκός καρχαρίας που κατασπάραξε 63χρονο στην Αυστραλία
- Σου τραγουδά ακόμα και στην αυλή σου: Ποιου πουλιού το κελάηδισμα συναρπάζει περισσότερο τον άνθρωπο