Δεκαπενταύγουστος με σαρωτικούς φοροελέγχους - Πού εστιάζει η ΑΑΔΕ και η απεργία των εφοριακών
NewsroomΜε ενισχυμένη παρουσία των ελεγκτικών συνεργείων σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς κορυφώνεται το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου η επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής.
Η αυξημένη κατανάλωση των ημερών και οι υψηλοί τζίροι σε εστίαση, διαμονή και ψυχαγωγία βάζουν συγκεκριμένους κλάδους στο επίκεντρο, ενώ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου μια νέα παράμετρος μπαίνει στην εξίσωση: η απεργία-αποχή των εφοριακών από τους προληπτικούς ελέγχους.
Οι έλεγχοι των ημερών δεν βασίζονται μόνο σε τυχαίες επισκέψεις. Τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν ήδη δημιουργήσει λίστες επιχειρήσεων υψηλού φορολογικού κινδύνου, συνδυάζοντας δεδομένα από myDATA, POS και δηλώσεις ΦΠΑ με το φορολογικό ιστορικό και την εικόνα του τζίρου κάθε επιχείρησης.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
- Οι πρώτες εκτιμήσεις για την καταστροφή μετά τη φωτιά στη Χαλκιδική - Πόσες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν
- «Είναι παράνομο αυτό που κάνω»: Αμερικανός έκανε πρόταση γάμου στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου παρά τις απαγορεύσεις
- «Με χτυπάει και εμένα το ρεύμα»: Η σοκαριστική μαρτυρία της μητέρας του 17χρονου που πέθανε στην Κίμωλο
- Ζευγάρι ανακάλυψε καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο σπίτι του... και το μετέτρεψε σε μπαρ