Οικονομία|06.06.2019 18:35
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο
NewsroomΚατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου και η οποία επί της ουσίας μερικώς ανακαλεί τα αντίμετρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης.
Ειδικότερα:
- - Καταργείται η προβλεπόμενη για εφαρμογή από 1/1/2020 μείωση της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία οδηγεί στο αφορολόγητο όριο. Προβλεπόταν ότι η έκπτωση από 1.900 ευρώ για τους άγαμους, 1.950 ευρώ για τους έγγαμους με ένα παιδί, 2.000 ευρώ για τους έγγαμους με δυο παιδιά και 2.100 ευρώ για τους έγγαμους για τρία η περισσότερα παιδιά θα μειωνόταν σε 1.250 ευρώ, 1.300 ευρώ, 1350 ευρώ και 1.450 ευρώ αντίστοιχα.
- - Καταργείται η μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας που εφαρμόζεται για εισόδημα έως 20.000 από το 22% στο 20%
- - Καταργείται ο μηδενισμός της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οι μειώσεις των υψηλότερων συντελεστών της κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης.
Δείτε εδώ την τροπολογία (αρχείο pdf)
Διαβάστε ακόμη
- Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
- Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
- Έτσι ψήφισαν οι χώρες σχετικά με την παραμονή του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision
- Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική νοσηλεία, η αναβολή όλων των εμφανίσεων και η αντικατάσταση στο «Voice»